VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Ljetna škola srpskog jezika i kulture punoljetna!
U Prosvjetinoj organizaciji održana 18-ta ljetna škola

 

Letnja škola srpskog jezika i kulture u organizaci SKD “Prosvjeta” uz finansijsku podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održana je od 02. do 30. jula u mestu Tkon na otoku Pašmanu. Ovogodišnju Letnju školu pohađalo je 158 učenika koji su u četiri grupe kroz sedmodnevnu nastavu savladavali predviđeni plan i program rada. Učenici koji su pohađali Letnu školu bili su iz dopisno-konzultativne nastave i učenici koji pohađaju nastavu po modelu “C” obrazovanja na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.


Ovogodišnju, 18. letnju školu pohađala je 1 učenica drugog razreda, 8 učenika trećeg razreda, 50 učenika četvrtog, 41 učenik petog razreda, 23 učenika šestog razreda, 25 učenika sedmog i 10 učenika osmog razreda koji bi trebali pohađati Srpsku pravoslavnu opštu gimnaziju Kantakuzina Katarina Branković.


Učenici su tokom sedam dana obrađivali teme iz područja srpskog jezika i kulture, istorije, geografije, likovne i muzičke kulture, te su u večernjim satima imali folklornu aktivnost.


Za realizaciju plana i programa ovogodišnje Letnje škole bilo je zaduženo 8 nastavnika (Ognjen Ergarac, Ranka Rod, Rada Božić, Radmila Kuga,Novica Vučinić, Bojan Lazić, Siniša Đuričić Milica Lazić) na čelu sa voditeljicom dopisno-konsultativne nastave SKD “Prosvjeta" Majom Matić.


Podsećanja radi SKD „Prosvjeta“ letnje škole srpskog jezika i kulture održava uz podršku nadležnog Ministarstva još od 1996.godine kada je prvi put grupa učenika boravila u mestu Peroj u Istri. Tada su između ostalih predavača u organizaciji i provođenju nastave učestvovali Prof. dr. sc. Siniša Tatalović, prof. Dušan Rapo, Dušan Radaković (voditelj), te nastavnik Novica Vučinić koji je učestvovao u radu svake Letne škole srpskog jezika i kulture do sada.

Foto galerija:


Prikaži verziju za ispis

Promocija zagrebačkog izdanja Romana o Londonu Miloša Crnjanskog
Sjećanje na Desanku Maksimović...
Izložba slika Nikole Medića
Предавање о 200-годишњици рођења Његоша
Љубивоје Ршумовић у Загребу
Izložba novih naslova s 58. Beogradskog sajma knjiga
Jesen u Petrinji 2013
Promocija knjige Radoja Arsenića - Remember Maksimir
NATJEČAJ za nastavnika ili profesora srpskog jezika ili hrvatskog i srpskog jezika
Јесен, и живот без смисла
U DARDI MALI JUBILEJ
Izložba Jovice Drobnjaka - Slikarski fotografiran motiv cvijeća
POZIV NA PJEVAČKU RADIONICU I PREDAVANJE - U sklopu 8. Dana srpske kulture
Izložba Komora - iz srca hrasta gostovala u Banja Luci
Izložba-Vladan Desnica i Desničini susreti
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt