VIJESTI IZ DRUŠTVA
OSTALE VIJESTI
ZANIMLJIVOSTI
ARHIVA
Говор захвале Милоша Кордића
POSLIJE DVADESET GODINA
Prikaz knjige Zlatka Kudelića Marčanska biskupija
Молитва Господња Спридона Алексијевића
TAJNA IVE BANCA
Bogatstvo je živjeti u zajedništvu
Od 21. do 24. travnja u Rijeci se, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, održava 9. etnosmotra – Dani nacionalnih manjina, koja se i ove godine organizira pod motom »Bogatstvo je živjeti u zajedništvu«, a u kojoj već tradicionalno sudjeluju predstavnici čak 20 udruga nacionalnih manjina koje djeluju u Rijeci te njihovi gosti iz matičnih zemalja.

RIJEKA – Predsjednik Povjerenstva za izradu programa Miodrag Milošević kazao je kako je posebnost ovogodišnje etnosmotre, koja počinje u četvrtak, 21. travnja u 19 sati s večeri poezije i solo glazbe te izložbom manjinskih udruga u Zajednici Talijana, u tome što će se dio događanja održavati na otvorenom, čime su organizatori željeli manifestaciju približiti građanima. 
– U sklopu programa u petak, 22. travnja, u klubu Palach bit će održana izložba dokumentarnih fotografija Roma, prikazane kratke dramske forme Udruge Roma »Romsko jedinstvo« te predstavljen projekt nacionalnog programa za Rome, kazao je Milošević.
Centralni događaj smotre najavljen je za subotu, 23. travnja, kada će se od 12 do 16 sati na pozornici na Korzu održati zajednička folklorna priredba, u kojoj će sudjelovati 20-ak ansambala iz Hrvatske, Poljske, Mađarske, Srbije i Crne Gore te Bosne i Hercegovine. Istoga dana u prostorijama SKD »Prosvjeta« održat će se večer knjige, u sklopu koje će se predstaviti izdavački program »Prosvjete«, a dan kasnije, u subotu, na programu je tradicionalni šahovski turnir u prostorijama Demokratske zajednice Mađara. Zadnjeg dana, u nedjelju, u 18 sati u HKD-u na Sušaku na programu je nastup manjinskih glazbenih

Prikaži verziju za ispis

Ustaške škrabotine na fasadi pravoslavne crkve u Sinju
Čedo Prica: Na strani zdravog razuma i ljepote
Smiju li Srbi glasati za Hrvata
‘Crna lista’ na CD-u: Snimljeni i popisani hrvatski neofašisti
Први Закон о дијаспори
Manjine iz Hrvatske zajedno u Zadru
Knin: Razbijeno staklo na Srpskom kulturnom društvu Prosvjeta
Novi kriteriji za novac iz proračuna
Predstavljen godišnji izvještaj nevladinih organizacija
Veći budžet za manjine
Blaga himna za divlji svijet
Када Јован постане Иван
Znaš, on ti je Srbin
Preminuo Bogdan Tirnanić
Politička zastupljenost poboljšana, zapošljavanje nije
Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", 2005. | Impressum | Kontakt