Gostovanje u ZKM-u
Anton Pavlovič Čehov - GALEB

 

 

Cijena ulaznice je 80 kuna.

U Zagrebačkom kazalištu mladih gostuje Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada s predstavom »Galeb« u režiji i scenografiji Tomija Janežića, nastaloj po poznatoj drami Antuna Pavloviča Čehova, a u okviru ciklusa Europskog kazališta u ZKM-u i Dana SNP-a u Zagrebu koji će trajati od 9. do 12. prosinca.
IZVEDBA: NEDJELJA, 09.12. U 17 SATI


Čehov je o Galebu, jednom od najznačajnijih djela svjetske dramatike,  zapisao: »To je komedija u kojoj ima tri ženske uloge, šest muškihčetiri čina,krajolik (pogled na jezero), mnogo pripovijedanja o književnostimalo radnje i mnogo ljubavi U Galebu portretirani odnosi uglavnom izviru iz bliskih – obiteljskih, romantičnih i prijateljskih veza, u kojima su nada i očaj kao dvije strane medalje. Odnosi između njegovih likova pretaču se iz  ekstremne ljubavi u mržnju i obrnuto. Svi žele voljeti i biti voljeni, no na kraju samo ostaju povrijeđeni ili rezignirani životom.


U predstavi glume:  Jasna Đuričić, Boris Isaković, Boris Liešević, Denes Debrei, Dušan Jakišič, Draginja Voganjac, Milica Janevski, Filip Đurić, Ivana Vuković, Dimitrije Dinić, Tijana Marković, Milica Trifunović, Jovan Živanović, Dušan Mamula. Dramaturginja je Katja Legin, skladateljica Isidora Žebeljan, oblikovatelj zvuka Tomaž Grom, kostimografkinja Marina Sremac.